"Queen Mary 2" og Kjell Hanssons søfartmuseum
Udsigt til Queen Mary 2 fra Scandlines

I maj 2010 samledes vi - Carl-Erik, Kenn, Erik, Lars og Niels - til frokost på Scandlines Helsingør-Helsingborg.
Mens færgen gled stille og roligt frem og tilbage mellem de 2 sundbyer, fik vi god lejlighed til at få stillet sulten og taget en stribe billeder af Cunard's oceanliner "Queen Mary 2 ".

Den havde ankret op lige syd for Helsingør havn, fordi dybgangen i København var lige i underkanten. Herfra blev passagerne sejlet ind til en pontonbro ud for Kongekajen i Helsingør til udflugter og indkøb.
Queen Mary 2
Kjell Hanssons søfartmuseum
Efter vel omkring 5 enkeltture om bord gik vi i land i Helsingborg og tog bussen ud til Kjell Hansson, pensioneret rorgænger på LB-/SFL-færgerne på HH. Han viste os frem i sit imponerende søfartsmuseeum, beliggende i 3 separate kælderrum.

Han havde en masse modeller i forskellige skalaer, ikke mindst LB-/SFL-færger og sundbusser. Efter rundvisningen bød han os på kaffe og kage - og ikke mindst historier fra sine mange år på overfarten.

Kjell håber, at et søfartmuseum - måske det i Råå, som vi besøgte i 2006, en dag vil overtage og passe på hans fine samling, så den kan bevares for eftertiden og stadig vises frem for interesserede som os.
Kjell fortæller Erik og Lars om modellerne og deres historie